Friday, 22 January 2016

Cara Mudah Untuk Mula Bisnes Online dari Rumah!



Blogger ID: 

Mohd Hafeez
H/P: 019-9129709






Sebelum Nak Start Bisnes Online Ni, Ada Beberapa Perkara Yang "Simple-tapi-Masyukk" Aku Nak Beritahu...


  • Aku buKan Jutawan, serupa je Mcm Kau..Tapi Aku Buat Duit Hari2 di Internet..
  • kat Pasaran Yang Long Lasting dan SUPER HOT..!
  • Hanya Guna Blogspot Free macam ni dan Buka Akaun Iklan Adword...
  • Modal Ciput (RM10), Komisyen 100%... boleh Jana Income Gila2 Sampai RM200 ke RM300 sehari!! 
  • Yang Paling Best?? Aku Akan Ajar Kau Satu per Satu Proses Dia Mcm Mana AKu Buat.... Sedia??

Ok Firsstly...Aku nak share skit pasal pasaran kita ni...


Pasaran yang kita nak masok ni adalah orang yang mencari keyword "perniagaan online" di GoOgle... kau tengok tu? Trend mcm ni, kalau dalam BSKL memang para pelabur akan masok untuk invest...trend yang terus naik tu...!

Pasaran ni aku boleh katakan "evergreen" sebab hari-hari kita semua ada keinginan yang sama - iaitu tambah duit poket, betul?? 

Ditambah lagi dengan keadaan ekonomi skrg, orang berebut-rebut nak cari income tambahan spt buat bisnes online... kalau tak caya tgk bawah ni; komen2 dalam salah satu blog pasal usahawan online... 

Hampir semua komen nak tahu camne nak niaga guna internet ni...


dan byk lagi komen2 mcm ni di blog2 niaga online dot dot dot....

...eh, kau pun datang sini atas sebab yg sama kan... so, ni jelas beri signal kat kita bahawa, pasaran ni adalah HOT MARKET!

Nak tahu berapa byk orang cari pasal tu sebulan? 

Dari free keyword tool ni, Google beritau ada 8 RIBU orang yang "search" keyword berkaitan dengan perniagaan online dalam sebulan... 

"APA??" sikit kau kata?? 

Bayangkan tu baru 8000 orang SEBULAN, kalau setahun?? 96,000 orang!! Cuba kau fikir, apa jadi kalau ada kedai buka dengan potensi 8 ribu orang yang lalu depan kedai dia, atau kalau tak pun 10% dari jumlah tu, dah 800 orang sebulan! Tu tak cerita dia orang berbeli lagi....

...dan ini baru 2 keyword je pun, ada beratus lagi keyword yang mirip macam ni kat luar tu... huhhh...


Skill ni semua; aku akan ajar bila kau dah join nnt, cara sempoi nak kaji market kat internet.. free tools je.. semua Google dah beri utk kita guna...  

Ops... Persaingan yang Banyak tu ?? Jangan Risauu....!

Ye... aku tahu kau tengok atas tu tulis, bahagian "COMPETITION: HIGH!!"

Pertama sekali, jangan terus gelabah... buat apa takut dengan pesaing. Pesaing ada di situ sebab situ pasaran yang memang ada banyak duit tengah tunggu! Tu kau kena faham dan hadam betul2!

Ok??

Pasal tu, kita kena ada STRATEGI! Tak ada strategi dalam perang, mana mungkin Sultan Mahmet al-Fateh boleh menang kannn.... Itulah membezakan antara orang yang MENANG dan yang KALAH!

Jadi..kalau nak buat blog baru, dan nak tunggu ia naik ranking no.1 atau top 10 dalam search result GOogle memang ambil masa yang lama, agak2 enam ke setahun sebelum kau dapat tengok blog kau ada kat page 1 bila orang search keyword "perniagaan online" atau "bisnes online"

TAPI...kita tak perlu tu ... sebab kita menggunakan servis IKLAN GOOGLE ADWORD!


Dengan Iklan Adword, kita akan dapat pelawat (8000 orang tadi tu) yang cari kata kunci "perniagaan online" dan "bisnes online" (pasaran masyuk yang kita nak tempur!) di GoOgle dengan mudah dan cepat!

Mudah? Sebab tak perlu tunggu 6-12 bulan sebelum blog kita buat nanti tu ada kat laman pertama Google... DAN pada masa sama kau hanya perlu COPY & PASTE je apa aku buat... 

Cepat? Sebab aku akan ajar camne nak setup akaun Google (free je buka akaun tu!) dan dapat free kredit RM150 dari Google! Buat iklan dalam masa 10 - 15 minit, dan BOOOM! Blog kau akan terus dilihat oleh mereka yang bersemangat nak buat duit dari internet ni!

Faham tak konsep ni??

Kalau tak faham lagi, nanti komen di bawah ye... aku akan cuba tlg kau "nampak" dengan lampu spotlight nnt! hihihi... 

Ok.. next...

Dah tahu PASARAN dan DAH TAHU pasal TRAFIK DARI GOOGLE, betul..?

Seterusnya, kita memerlukan platform, dan kita perlu ada 2, iaitu:

1. website atau blog
2. sistem semi-automatik untuk buat duit

Baik, yang pertama mudah, sebab aku akan ajar semua ni guna Blogspot je! Free! dan kau akan dapat video dari aku, camne nak buat blog kau sendiri! Ni penting, sebab blog ni mcm kedai kita, kalau takde kedai, camne orang nak datang beli atau duduk makan??

Ok yang ke-2,

Sistem buat duit... Yang ni aku pun dah set mudah, sebab kau tak perlu tahu programming C++, atau nak setup affiliate management system, sebab semua dah tersedia (orang lain buat) kita cuma pakai je lah...

Sistem yang kita akan gunakan mengaplikasikan kaedah ataupun konsep AFFILIATE...mungkin kau biasa dengar, tapi biar aku explain sket...



Konsep Affiliate ni mudah je: (1) jika ada prospek datang ke web/blog kita dan membeli produk/servis yang kita jual di sana, maka kita akan (2) dapat jualan. (3) Bila dah dapat jualan, tokey akan beri komisyen kat kita kerana tolong promote produk dia. JELAS?

Apa yang paling best lagi adalah.. "TOKEY" yang aku nak rekomen ni.. sanggup beri komisyen 100% kat kita semua! Cool tak? 

Nak tahu siapa tokey tu dan bagaimana sistem dia? 

Sebelum tu, aku nak bagitau sistem yang kau akan guna ni aku dah kaji dah, owner dia sendiri yang buat sistem web tu (dia programmer software dan website)... dan memang ada banyak sistem mcm ni kat luar sana tu, dan hasil dari kajian aku, inilah platfom yang terbaik utk kita guna.. sebabnya?

1. DIA TELUS! Tak macam sistem affiliate lain, jualan kena melalui TOKEY dulu pastu baru dia beri komisyen kat kita lepas 2 minggu atau sebulan. Yang aku rekomen tu? "..LAIN!"

2. SEBAB orang yang membeli akan bank-in duit terus ke bank akaun kita, dan kita sendiri yang akan hantar produk tu terus pada si pembeli! (tak plu jenuh tunggu sebulan baru dpt komisyen tuu..!)

Oleh kerana produk kita ni PRODUK DIGITAL so tak perlu takut pasal perlu pergi poslaju ke atau packing apa2... cuma perlu klik "confirm order" je, then produk yang ditempah pelanggan tadi, sistem akan hantar terus kat emel dia! CANNTEK kann???

3. APA produk yang kita promote ni?? Produknya adalah...
  • Laman web perniagaan internet (kalau nak buat ni kos paling murah aku cek RM850)
  • Portal Iklan Komuniti (ahli boleh promote apa-apa produk/servis dia kat portal iklan nanti forever!!)
  • Platfom bisnes affiliate  yang semi-automatik (kita setting sikit je, sistem akan buat selebihnya)
  • Komisyen 100%! Dari RM10 hingga RM500 per sale! Banyak sharing, banyaklah dapat...


Macam dah tak sabaq nak ikut ni? 

Betul Dah Buat Keputusan Nak FOLLOW?? 

SO, Cepat-Cepat BUAT 5 perkara bawah NI (jangan bertangguh, itu adalah sifat utama orang GAGAL!) :
  1. Pertama, ISI NAMA dan EMEL di bawah tu...
  2. pastu kau akan dibawa terus  ke website "TOKEY" tadi, 
  3. Buat akaun baru di sana (percuma) dan 
  4. UPGRADE akaun kau nanti jadi STAGE-1 (ikut panduan sana)
  5. Dah buat semua tu...aku akan emel balik dan kita sambung pulak cerita seterusnyaa...!! TERUJAA? BUAT Sekarang!

Nama Panggilan

Alamat Emel



Yang Benar,


Mohd Hafeez
H/P: 019-9129709
Add Friend Facebook
Add Friend Google+





"Perjuangan hidup bukan menyebelahi orang yang lebih kuat atau yang terpantas. Lambat laun, mereka yang MENANG adalah mereka yang fikir mereka BOLEH!"
 - Vince Lombardi


Komuniti "orang-orang biasa buat duit online" yang berkembang pesat!